[ARCHIVE] Road to Live Release

Discussion in 'Development News' started by RHY3756547, Aug 7, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    More IDE work in progress. You can now create and modify Tree Tables! This can be used for adding new interactions, changing the function of existing ones and (in future) translation to other languages. (TTA support built in, with language codes)
    [​IMG]
    upload_2016-2-5_1-57-49.png
    Fatbag, Cyber Toon, Tori Sim and 3 others like this.
  2. Simhrique0990

    Simhrique0990 Active Member

    Amazing :D .. I have a question, we will be able to modify the appearance of objects ?! (I say this because of the option "Appearence")
    Cyber Toon likes this.
  3. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    Yes, this is a future feature, since it will be possible to make objects from scratch.
  4. pisarz1958

    pisarz1958 Administrator Staff Member Moderator

    A few things that I noticed about the IDE.
    - Some sections don't have this funny list selector thingy, I lost a constant this way (it should be somewhere in Tuning but surprise, there is nothing to choose from! :D)
    - Is changing object properties while debugging, live, working for you? I totally crashed it this way.
    - I have no idea how to remove these blocks/primitives from the tree, ended up with some really bad mess. IS THERE A WAY? T_T
    - It's easy to get lost while debugging step-by-step. I often wished there was a simple way to just focus on the current primitive.
    - I wished to be able to zoom-in/zoom-out quite often.

    Anyway, it was still quite comfortable to use, good job Rhys!
  5. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    Glad to see you tried it out! Some edges are still really rough because I'm not quite ready to run an evaluation yet.
    - Tuning constants are the only scopes which don't have the kind of access they should have right now. It's really awful right now.
    - You should not be able to do it while objects are
    - It's meant to be listening for delete, but it only listens on the main game window. And it nukes your trees sometimes if you press it by accident...
    - Will do, I got sidetracked off of the debugger because I had to catch up with other milestones. I'll give it another polish step soon.
    - Might be possible! I'll look into it - I wanted to do this one but forgot.

    In other news, chunk resources created entirely from scratch and modified TTABs are saving with PIFFS! Look at the sheer power you get, and how well you can use it:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    yoyo, Cyber Toon, pisarz1958 and 4 others like this.
  6. Tori Sim

    Tori Sim Active Member

    Just a question, the "noise" after eating-putting dish away is really annoying LOL and creepy - will that be fixed anytime soon? :D :p
  7. RainCloud

    RainCloud Active Member

    I got rid of my dishwasher and installed a kitchen sink .... problem solved ... haha:p
    Blayer98 and Tori Sim like this.
  8. zc456

    zc456 Well-Known Member

    > Interaction: "Have cookies"
    > Sim dies
    Matthy, Cyber Toon and Marvin732 like this.
  9. Simhrique0990

    Simhrique0990 Active Member

    :D It will be interesting, move the objects, and add new features to them .. "As a bed, than to sit and sleep"
  10. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    That annoying lighting bug should be tackled by next build. It's now going to make the lighting texture on demand, usually during the first Draw call.
    Cyber Toon and pisarz1958 like this.
  11. francot514

    francot514 Well-Known Member

    Rhys are you considering for future, using dynamic lighthing for windows, and other stuff like water reflection??
  12. AquilaSim

    AquilaSim Administrator Staff Member Moderator

    I hope no... would looks ugly and maladjusted with the graphisms of game...
  13. pisarz1958

    pisarz1958 Administrator Staff Member Moderator

    Well, that orange, morning light does not look ugly, it would be interesting to play with this idea to be honest.
  14. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    The plan is to mess with dynamic lighting later. I'll probably mess with per pixel object lighting first.
  15. TheMarshmallowBear

    TheMarshmallowBear Active Member

    Ugh, I wanna fool around IDE but I still don't know why it's not starting at all.. how long is it supposed to take before it boots, maybe I'm just impatient.

    If I start IDE from Total Commander it will literally freeze the program (TC is like an alternative navigation software for files)
  16. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    It should boot immediately. I downloaded from the build bot and it's working fine.
    [​IMG]
    You should be starting FSO.IDE.exe. The game will start normally, and the "Object Browser" should show up when you enter a lot. The game should have a different title and icon.
  17. Simhrique0990

    Simhrique0990 Active Member

    009.png
    Dies electrocuted by a statue :( ( incredible tool :D )
    Blayer98, zc456, Cyber Toon and 2 others like this.
  18. francot514

    francot514 Well-Known Member

    The IDE is working fine for me, but havent tried to create patch objects.
  19. TheMarshmallowBear

    TheMarshmallowBear Active Member

    I always use FSO.IDE.exe but it never boots.

    It's been opening for god knows how many hours. It just hangs the explorer/TC when I use it.

    :/ believe i'm just as confused as to why it doesn't work. It should work.

    Is there any specific programs (.NET, frameworks anything) that I need to have it work?
  20. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    .NET 4.5 runtime. I think the IDE is the only component that uses it.
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page