[ARCHIVE] Road to Live Release

Discussion in 'Development News' started by RHY3756547, Aug 7, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    I think skin color may be failing to set on the copy avatar. I'm probably going to change it anyways to use the real avatar, and just move the body bones to a NaN position. (will copy things like hats)
  2. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    [​IMG]
    Next version should let you disable antialiasing on render targets. This option will probably toggle all future uses of multisampling. Object graphics will remain unaffected!
    upload_2016-2-8_14-47-26.png
    Object visibility is now accounted for. I've also removed a lot of old code involving grouping objects by tile, which was getting intensive in certain circumstances.
  3. Simhrique0990

    Simhrique0990 Active Member

    Thank you very much! Now I can return to play
    002.png
  4. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    FreeSO on linux, working great:
    [​IMG]
  5. AquilaSim

    AquilaSim Administrator Staff Member Moderator

    ;) looks as much beautiful than xTSO...
  6. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

  7. francot514

    francot514 Well-Known Member

    This refactor changes are really good, and do improve game rendering stability, but this changes will also mean higher specs to run the game?
  8. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    No, these are all performance improvements.
  9. francot514

    francot514 Well-Known Member

    Edit: I have now tested and seems that have some bugs:
    -Avatar does not show up in pie menu.
    -Avatar appereance does not show up in CAS screen.

    Issues with latest build or some extra card graphics requierements, this changes could cause problems like this??
    Tori Sim likes this.
  10. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    Disable anti-aliasing in the graphics options.
  11. Simhrique0990

    Simhrique0990 Active Member

  12. francot514

    francot514 Well-Known Member

    Yes, and my graphics hardware is not as bad.

    Fixed, but why this should happen, whats so special with anti-aliasing implementation??
  13. -BloodFighter-

    -BloodFighter- Active Member

    If you make a shortcut of an .exe file, you can change the window size in the shortcut tab. And when chaning that to maximized, it causes the game to run in an maximized window. But the issue is that the UI does not adjust to the bigger window size.
  14. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    That's not meant to be possible. Use "1920x1080 f" as args instead.

    Your graphics card probably doesn't support multisampling for some weird reason.
    Last edited: Feb 8, 2016
  15. francot514

    francot514 Well-Known Member

    Not sure, i still can run some good games.
    Last edited: Feb 9, 2016
  16. Oniji Abukara

    Oniji Abukara Member

    How can I play in 800x600? :0
  17. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    upload_2016-2-10_12-43-36.png
    Finally set up sprite rendering to UI. Still need to make it clean up after it's done!
    yoyo, zc456, pisarz1958 and 1 other person like this.
  18. Marvin732

    Marvin732 Active Member

    Go into \Maxis\The Sims Online\TSOClient
    FreeSO.exe.config edit with Notepad ++ and go under
    Code:
                <setting name="Windowed" serializeAs="String">
                    <value>True</value>
                </setting>
                <setting name="GraphicsWidth" serializeAs="String">
                    <value>1024</value>
                </setting>
                <setting name="GraphicsHeight" serializeAs="String">
                    <value>768</value>
                </setting>
    change it into

    Code:
                <setting name="Windowed" serializeAs="String">
                    <value>True</value>
                </setting>
                <setting name="GraphicsWidth" serializeAs="String">
                    <value>800</value>
                </setting>
                <setting name="GraphicsHeight" serializeAs="String">
                    <value>600</value>
                </setting>
    and if you want Fullscreen change True into False
    Oniji Abukara and Tori Sim like this.
  19. zc456

    zc456 Well-Known Member

    This also works:
    [​IMG]
    f = fullscreen, w = window.
    Gabriel_L_Ferraz likes this.
  20. RHY3756547

    RHY3756547 FreeSO Developer Staff Member Moderator

    upload_2016-2-11_13-45-11.png
    A bit more work on the IDE. Later today you should be able to edit any OBJD resource using a reasonable editor on this page. The object view that you see there will be reused for both the SLOT and DGRP editors.
    yoyo, Tori Sim, zc456 and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page