Version 0.1.21

Discussion in 'Releases' started by Afr0, Aug 14, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SoraTSO

    SoraTSO Active Member

    Will the new update be okay for x86 systems? (Not sure if I am saying it correctly..) because I have a (x86) when I go to program files
  2. BorderKontrol

    BorderKontrol Member

    Just do this and it won't bother you anymore.

    You have to do this because PD currently looks for an entry which would be created on an x86 system, but you are using an amd64 (x86_64, x64) version of Windows whichs puts the keys to a place specifically for x86 programs. Installing the reg file will install the keys to the "correct" place.
  3. Remixful

    Remixful Active Member

    Well.. nothing shows up in the inbox dropdown thingy..
  4. Blayer98

    Blayer98 Active Member

    It's still being implemented... :/
  5. pisarz1958

    pisarz1958 Administrator Staff Member Moderator

    ^ I guess there is simply nobody online.

    Cool update. There are some weird issues like buttons in map view working in a weird way, hard to show it on the screenshot but mouse areas (sorry, no idea how it's called your way but I hope you get the idea) are kinda misaligned, so my mouse is "hovering" a button few pixels away from it and hovering the button itself doesn't have much effect. Oh, and I retired a sim but the first one disappeard - the data on the server is fine so it's clearly a bug in the games UI.

    Keep up the good work~! You went further than any other "TSO recreation project" ever went and you still have motivation to implement all that stuff. ^^
  6. francot514

    francot514 Well-Known Member

    You talking about message system???
  7. Afr0

    Afr0 Well-Known Member

    Rhys is working on porting to Monogame so Wiine won't be neccessary! :)
  8. Afr0

    Afr0 Well-Known Member

    Please don't fucking do that.
    If the chat system was considered ready for release, there would be a new update out in binary form.
    Right now you're (inadvertently or not) encouraging everyone to run unfinished code against the live server, which is going to ruin everyone's experience.
    Also I'm tired of you messaging me on Facebook every day asking how the chat system is coming along, as if I've somehow magically finished it without releasing an update.
    I don't know wtf you're trying to achieve, but adding me on Facebook and nagging me every day isn't going to get you information quicker than anyone else on the forums, and is generally only slowing down development.
    Tori Sim, Marvin732 and pisarz1958 like this.
  9. Afr0

    Afr0 Well-Known Member

    1. You've been caught running from source against the live server on at least one occation, so you should probably tell me.
    If you want people to help out, you should at the very least mention that people shouldn't do this. You should also realize that most people (including yourself) aren't capable of helping out, even if they wanted to. Thus, posting links to my commits of features in progress isn't going to do any good at all - especially when you make comments that make it sound as if the system in question is anywhere near ready (I.E Code for the chat system is now on GitHub).
    I realize that you want to help out, so why don't you help out with some of the issues that are on the repo? I added one yesterday, and here's another one.
    Here's the thing though: You can't keep asking me questions such as where is the related code (hint: code for the city selector is in UICitySelector.cs and code for the button is in UIButton.cs) or what specific pieces of code does. Neither I or Rhys have the time to be your programming mentor(s), and if you can't accept or understand that, then you should just give up.
    But I'll throw you a bone: since it'll be your first time committing to the repo, you should post your code either in the relevant issue thread on Github, or to me on FB. Then I can review the code and tell you if there's anything wrong with it. But you must have tested it first!

    2. Actually, there is a problem right now. It is related to city server login (I.E when switching to map view from CAS or SAS), but I haven't fully identified what the actual problem is yet, much less what actually causes it. If you want to help out with the system, then you can fix that (all the other code related to sending and receiving letters is pretty much done). The symptoms are as follows: seem to be stuck at 50% when going into map view from SAS, and there seems to be a possible crash occuring in the client when creating a character (I know people have been reporting this crash, so it probably is happening, but tracking down where it is happening will most likely require two PCs and a shitload of patience).

    3. You were nagging me by constantly asking the same question How is the chat system coming along? every single day since I announced on here that I was going to start working on it. I guess I should have realized you wanted to help out, but you should have realized that if I'd wanted help or thought I'd needed it, I would've asked. Well, you're in luck - look at point 2.
    Tori Sim, Remixful, Blayer98 and 2 others like this.
  10. hepler08

    hepler08 Member

    When I log in, I have three sims, two of which are the same (I only created two so somehow the other one got cloned?) But anyway, I "retired" one of them and the sim that I did not click retire on was deleted and the one I did click retire on stayed. Not sure if this is a worthy bug or not but just thought I would put it out there.

    The sim on the right is the one that I retired and the one on the left is the one that was deleted.
    [​IMG]

    ------------------------------
    Now I just re logged in to see if one was actually deleted and all sims are gone now.
  11. liinor

    liinor Member


    I can tell you that city screen loading started to freeze for me on 50 percents too after patching game. Earlier version worked. and I cannot create second sim here cause there are no city options.

    [​IMG]
  12. Afr0

    Afr0 Well-Known Member

    This is a bug. I'm registering it on Github now, it's been reported many times. It seems like the city server "disconnects" from the login server after a certain amount of time, so it has to be restarted again.
    Ashford likes this.
  13. Jairo Ocaña

    Jairo Ocaña New Member

    How do I update the game?
  14. aidancheddar

    aidancheddar Active Member

    We're on 0.1.22. So, there's no need to update to this version.
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page